loopbaancoaching voor betrokkenheid, behoud en interne mobiliteit.

Op dit moment zijn talentbehoud en betrokkenheid in bedrijven over de hele wereld top prioriteiten. Organisaties moeten begrijpen hoe ze hun beste mensen kunnen motiveren, ontwikkelen en vooral behouden. De sleutel tot interne mobiliteit, behoud en ontwikkeling is betrokkenheid. Als medewerkers betrokken zijn, zijn ze minder geneigd om te vertrekken - en waarschijnlijker om proactief nieuwe manieren te identificeren om te groeien en te gedijen binnen een organisatie.

Vandaag de dag zijn nieuwe, op mensen gerichte talentstrategieën essentieel om de strijd voor talent te winnen. De loopbaancoaching oplossing van Randstad RiseSmart stimuleert betrokkenheid, behoud en interne mobiliteit en biedt tegelijkertijd een krachtig platform om het potentieel te ontsluiten van wat onmiskenbaar je grootste troef is - je mensen.

1

wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is een op talent gerichte manier om toptalent te betrekken, aan te trekken en te behouden. Deze diensten bieden een scala aan deskundige tools en middelen ter ondersteuning van het welzijn van medewerkers op het werk. Coaching kan medewerkers helpen kansen te identificeren, hun vaardigheden te beoordelen, uitdagingen aan te gaan en hun sterke punten te begrijpen, of begeleiding of inzicht te krijgen bij een specifieke loopbaangerelateerde situatie.

Met toegang tot een loopbaancoach krijgen medewerkers persoonlijke ondersteuning op het werk en in hun loopbaan waar en wanneer ze het nodig hebben. Coaching bevordert de betrokkenheid van medewerkers en stelt hen in staat om loopbaan kansen te ontdekken om groei te versnellen. Dat kan betekenen dat ze hun vaardigheden in een huidige rol uitbreiden of naar een andere interne positie gaan.

2

wat zijn de voordelen van loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is een katalysator voor groei en verbetering. Het speelt een sleutelrol in het helpen van werkgevers om een voorsprong te verwerven in de strijd om talent. Wanneer je loopbaancoaching aanbiedt aan je personeel, kun je:

 • Zinvolle loopbanen aanmoedigen
 • Werknemers krijgen meer zelfvertrouwen, nemen de leiding over hun loopbaan en ontdekken vaardigheden om hun loopbaantevredenheid te verbeteren
 • Flexibele, productieve en duurzame arbeidskrachten opbouwen
 • Werknemers streven vaardigheden na die hen kunnen helpen beter te presteren in hun functie en extra kansen binnen de organisatie na te streven
 • Kosten voor talent acquisitie op lange termijn verlagen
 • Medewerkers maken hun vaardigheden klaar voor de toekomst terwijl ze je organisatie helpen de interne talent pijplijn te versterken om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen.

Een coachingscultuur vergroot het vertrouwen, de samenwerking en de verantwoordelijkheid. Medewerkers raken meer betrokken bij hun werk en zijn beter in staat om elke dag meetbare resultaten te leveren. Bedrijven met een coachingscultuur melden een hogere productiviteit van hun werknemers, een groter gemak bij complexe veranderingen en een betere aantrekkingskracht op kandidaten. Loopbaancoaching helpt je:

 • goed presterende teams te bouwen
 • 54% van de goed presterende bedrijven heeft een sterke coachingscultuur. Dit cijfer daalt tot slechts 29% bij organisaties zonder een coachingscultuur.
 • je beste mensen te behouden
 • 93% van de werknemers staat open en ontvankelijk voor een nieuwe baan, maar de meesten willen ook bij hun huidige organisatie blijven. Sterker nog, 88% zegt dat ze langer bij een baan zouden blijven als ze carrièreperspectief hadden.
 • Ontdek verborgen talent
 • Gecertificeerde coaches kunnen mensen helpen hun verborgen talenten en sterke punten te ontdekken. Door interne mobiliteit te bevorderen, verbeteren organisaties hun kansen om een loyaal, duurzaam personeelsbestand op te bouwen, talentschaarste te overwinnen en toptalent te behouden.
 • De totale levenscyclus van talent ondersteunen
 • Loopbaancoaching helpt je te zorgen voor je medewerkers vanaf de werving tot de loopbaanovergang en het pensioen.
3

wat is loopbaancoaching voor iedereen?

Door loopbaancoaching aan te bieden aan je hele personeelsbestand, bevorder je loopbaantevredenheid, welzijn op de werkplek en transformatie en vaardigheidsgroei in de hele onderneming die de hele organisatie helpt zich te ontwikkelen. Dit staat bekend als gedemocratiseerde loopbaancoaching of loopbaancoaching voor iedereen.

Loopbaancoaching voor iedereen neemt barrières weg en stelt alle medewerkers in staat om de vruchten te plukken van interne mobiliteit, vaardigheidsontwikkeling en een verbeterd welzijn op de werkplek. Traditionele loopbaancoaching is meestal beperkt tot een selecte groep - zoals leidinggevenden en high performers - waardoor de overgrote meerderheid van de werknemers niet kan profiteren van deskundige begeleiding.

Met deze gedemocratiseerde aanpak kunnen organisaties de belangrijkste factoren voor succesvolle bedrijfsprestaties bevorderen. Dit omvat werknemersbetrokkenheid, talentbehoud, interne mobiliteit, professionele ontwikkeling en diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) van het personeelsbestand.

bekijk "waarom je organisatie gedemocratiseerde coaching nodig heeft".
4

hoe werkt loopbaancoaching?

Loopbaancoaching moet gericht zijn op loopbaan welzijn en de volledige werkervaring omvatten, inclusief werkrelaties, communicatie, carrièregroei, vaardigheden en het in kaart brengen van interne progressie om kritieke bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen.

Het moet werknemersgericht zijn, toegankelijk voor alle werknemers en gericht op de gebieden van het beroepsleven die voor elk individu het belangrijkst zijn.

Terwijl werknemers zich richten op hun loopbaan door middel van een gepersonaliseerd plan, moet de ervaring een kader bieden dat het welzijn van het personeel verbetert. Deze samenhangende aanpak creëert een forum voor eerlijke beoordeling en zinvolle feedback - met zachte aansporingen om ervoor te zorgen dat er verantwoording wordt afgelegd.

Hoewel de diensten voor loopbaancoaching van aanbieder tot aanbieder verschillen, bieden de meest robuuste programma's een globale, schaalbare, technische en persoonlijke aanpak. Dit omvat

 1. één-op-één sessies met gecertificeerde loopbaancoaches en adviseurs
 2. een online platform dat 24/7 toegang biedt tot berichten, assessments, cursussen en webinars
 3. een door werknemers gestuurd proces waarbij ze coaches kiezen, onderwerpen die ze willen verkennen en wanneer ze elkaar willen ontmoeten
 4. een grotere psychologische veiligheid omdat coaching vertrouwelijk wordt uitgevoerd met externe coaches
5

waarom hebben onze medewerkers loopbaancoaching nodig?

Veel bedrijven verwachten van managers dat ze medewerkers coachen, maar er wordt algemeen aangenomen dat gecertificeerde externe loopbaancoaches het beste werk leveren en voor 100% tevredenheid garanderen. Een manager kan geen effectieve loopbaancoach zijn om redenen die variëren van expertise tot objectiviteit tot belangenverstrengeling.

Met een loopbaancoach kunnen werknemers persoonlijke begeleiding krijgen bij het uitstippelen van een nieuw carrièreplan, het voeren van moeilijke gesprekken met hun manager of het plannen van hun volgende interne carrièrestap zonder vooringenomenheid.

Externe loopbaancoaches werken ook samen met werknemers om mogelijkheden voor verbetering te identificeren en strategieën voor verandering te ontwikkelen. Ze fungeren als objectieve derden die volledige vertrouwelijkheid garanderen, zodat werknemers een veilige ruimte hebben om ten volle te profiteren van de ervaring.

6

hoe helpt loopbaancoaching werknemers en bedrijven zich te ontwikkelen?

Loopbaancoaching stimuleert positieve gesprekken en constructieve planning. Het ondersteunt de ontwikkeling en prestaties van zowel medewerkers als het bedrijf. Enkele positieve resultaten die je kunt verwachten:

 • Verbeter je employer brand

Verhoog de ervaring van je werknemers en versterk je employer brand om de productiviteit, prestaties en bedrijfsresultaten te verbeteren. Wanneer je de wereld laat zien dat je waarde hecht aan en investeert in mensen, bouw je vertrouwen, loyaliteit en respect op bij werknemers, kandidaten en zelfs bij klanten.

 • veerkracht van medewerkers bevorderen

Versterk de veerkracht van je personeelsbestand door werknemers te helpen hun sterke punten te herkennen en zich voor te bereiden op de volgende stap in hun carrière. Werknemers vergroten hun zelfvertrouwen, verlichten stress en scherpen vaardigheden aan om hun werk boeiender en bevredigender te maken.

 • stimuleer betrokkenheid en behoud

75% van het personeelsverloop is te voorkomen en compensatie is niet de enige reden waarom werknemers blijven; groei is belangrijk. Loopbaancoaching verhoogt de ervaring van de werknemer en verbetert uiteindelijk de tevredenheid, prestaties en retentie.

 • interne mobiliteit bevorderen

Loopbaancoaching helpt werknemers hun potentieel en groei te maximaliseren en bevordert en inspireert interne mobiliteit. Als gevolg hiervan kun je de wervingskosten verlagen en tegelijkertijd de productiviteit, doorlooptijd, betrokkenheid en loyaliteit verhogen met een werknemer die al uitstekend past bij de missie en waarden van de organisatie.

 • hoogwaardige extraatjes leveren

Werknemers willen coaching. Ze beschouwen het opbouwen van zelfvertrouwen, het groeien van leiderschapspotentieel en het verbeteren van de teamcommunicatie als de top drie voordelen van hun ervaring met loopbaancoaching. Het helpt hen ook om doelen te stellen en te bereiken, blokkades aan te pakken, overgangen te navigeren en nieuwe mogelijkheden te ontdekken die hun passie stimuleren.

 • toekomstbestendige vaardigheden en carrières

Loopbaancoaching helpt huidige en toekomstige vaardigheden te verduidelijken en biedt specifieke begeleiding om competenties aan te scherpen en uit te breiden. Het maakt ook intelligente loopbaanbeslissingen mogelijk door gegevensgestuurde analyse van functies te combineren met de begeleiding van deskundige loopbaanadviseurs, en het helpt individuen snel de vaardigheden en stappen te identificeren die ze moeten nemen om zich voor te bereiden op nieuwe functies.

 • bouwen aan een rechtvaardigere werkplek

Loopbaancoaching beperken tot senior managers en high performers kan leiden tot gevaarlijke aannames - en gemiste kansen bij een breder, meer divers publiek. Gedemocratiseerde loopbaancoaching creëert een cultuur van inclusie, saamhorigheid en verbondenheid die ervoor zorgt dat werknemers zich gewaardeerd en gehoord voelen.

 • talentontwikkeling optimaliseren

Het aanbieden van mogelijkheden voor talentontwikkeling inspireert werknemers om vandaag meer te bereiken en leiders en merkambassadeurs van de toekomst te worden. Door middel van loopbaancoaching en -ontwikkeling creëren organisaties een werkplek vol kansen, groei en een doelgericht doel.

 • voordelen voor meerdere generaties bieden

In het huidige talent landschap kunnen vier generaties werknemers naast elkaar werken. Loopbaancoaching ondersteunt de unieke behoeften van elke generatie en werpt licht op belangrijke generatie-uitdagingen en -overwegingen.

7

hoeveel kost loopbaancoaching?

Sommige aanbieders van loopbaancoaching bieden een flexibel prijsmodel dat eenvoudig te implementeren en op te schalen is. Dit in tegenstelling tot conventionele prijsmodellen, die organisaties vaak dwingen om zich te abonneren op pakketten, die niet volledig worden benut en die alleen geschikt zijn voor toppresteerders. Flexibele prijzen maken loopbaancoaching kosteneffectiever voor de organisatie.

Met een pay-as-you-go model betaal je alleen voor gebruikte sessies en kun je parameters instellen. Dat betekent dat je de uitgaven beter onder controle kunt houden, aan budget vereisten kunt voldoen en de ROI kunt rechtvaardigen. Flexibele prijzen stellen je in staat om een programma te starten met een lage initiële investering en na verloop van tijd uit te breiden naar een breed gebruik door medewerkers.

8

wat voor ROI kunnen we verwachten met loopbaancoaching?

93% van de organisaties zegt dat ze loopbaancoaching zouden uitrollen voor alle medewerkers als ze de grootste barrière konden overwinnen: de kosten. Maar de prijs van ontslag nemen en opnieuw aannemen is hoog en kan oplopen tot 200% van het salaris van de vertrekkende medewerker. Die kosten zijn niet houdbaar, ongeacht je omloopsnelheid.

Culturen waarin coaching centraal staat, begrijpen hoe een verhoogde productiviteit, betrokkenheid, mobiliteit en behoud van personeel een impact hebben op hun bottom line. En kosten-batenanalyses onthullen gemakkelijk de prestatieverhogende beloningen van coaching die uiteindelijk kosten besparen en inkomsten genereren - wat een substantiële ROI oplevert en tegelijkertijd een wijdverspreide gezondheid van de organisatie ondersteunt.