de kortste weg naar duurzaam werk.

Uitkeringsgerechtigden komen steeds verder van werk te staan. Vanuit Randstad vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt, want werk moet er zijn voor iedereen. Het is zoveel meer dan alleen een inkomen. Het geeft je voldoening, zelfvertrouwen en trots. Vanuit Randstad Baanbrekend werken we daarom nauw samen met gemeenten, publieke partners, werkgevers en Randstad. Samen richten we ons op duurzame uitstroom uit de bijstand. Ons doel? Samen de ‘kortste weg’ naar duurzaam werk creëren!

1

impact van onze baanbrekend methode

Uit ervaring weten we dat het begeleiden en bemiddelen van inwoners uit de bijstand om gespecialiseerde kennis vraagt. Ons uitgangspunt is altijd werk: vanuit een uitkeringssituatie, naar een baan, naar een nieuwe toekomst. Als grootste kenniscentrum van de arbeidsmarkt hebben we inzicht in vraag en aanbod in de lokale markt. Met behulp van arbeidsmarkt- en onderzoeksdata weten we waar de kansen liggen voor talent. We kijken hoe ver iemand van werk af staat, waar we kunnen begeleiden, welke vaardigheden en competenties we kunnen aanvullen en hoe een werkgever het talent een kans kan geven.

Via Baanbrekend stromen werkzoekenden niet alleen uit naar Randstad banen, maar ook naar werkgevers in de regio en andere uitzendorganisaties. We richten de uitstroom samen met de gemeente of arbeidsregio in en gebruiken daarbij onze gezamenlijke kennis en netwerk. Onze adviseurs hebben gemiddeld meer dan tien jaar ervaring en zijn bekend met de uitdagingen in de doelgroep, zoals schulden of laaggeletterdheid. Samen met de adviseur creëren we een uniek programma dat is ingericht op zowel de persoon, de omgeving als zijn of haar wensen. 

En met succes: in tien jaar vonden al meer dan 30.000 inwoners uit de bijstand via ons traject een baan!

meer grip op onbenut arbeidspotentieel

Randstad maakt werk van jouw arbeidsmarktdoelen met ‘werkperspectief’. Een pragmatische aanpak richting een inclusieve arbeidsmarkt voor gemeenten. Hoe we dat doen? Je leest het in onze paper.

download paper
2

publiek-private samenwerking.

We geloven in de meerwaarde van publiek-private samenwerking. Door de kennis van de gemeente en ons team te combineren, verhogen we de kwaliteit van de dienstverlening aan de doelgroep. Daarnaast maken we het voor werkgevers aantrekkelijk om mensen vanuit de bijstand aan werk te helpen. Onze aanpak is naast mensgericht, gebaseerd op harde cijfers van jarenlange Baanbrekend dienstverlening in wel 40 gemeenten. Bij ruim 10 projecten ging het om de plaatsing van 250+ kandidaten en 80% is na een jaar nog aan het werk. Een mooi perspectief voor mensen in de bijstand én voor werkgevers, zeker nu er schaarste is op de arbeidsmarkt.

3

onderdeel van randstad risesmart.

Baanbrekend is onderdeel van Randstad RiseSmart. Randstad RiseSmart is dé partner die jou helpt aan een duurzame HR-strategie. Al meer dan 20 jaar zijn we actief op de Nederlandse markt en bewegen we talent naar werk. Samen gaan we op zoek naar een duurzame werkplek waar het talent van de medewerker optimaal tot zijn recht komt.

4

kom met ons in contact.

Wil je graag met een adviseur in gesprek over Baanbrekend? Maak dan gemakkelijk een afspraak. We staan voor je klaar.

neem contact op