coaching op maat voor executives.

Leiders van vandaag moeten snel kunnen inspelen op verandering en hun business- en persoonlijke strategie aanpassen. De coaches van Executive Solutions begeleiden C-levels door sleutelmomenten in hun carrière, op maat van hun profiel en organisatie.

1

c-levels begeleiden tijdens sleutelmomenten in hun carrière.

Het organisatielandschap van de 21e eeuw wordt gekenmerkt door een toenemende snelheid van verandering. Aandeelhouders en werknemers kijken naar hun executives om hun organisaties succesvol door deze steeds chaotischer wordende wereld te leiden. Wendbare organisaties hebben wendbare leiders nodig die zich snel aanpassen en snel leren om hun zakelijke en persoonlijke strategieën vorm te geven. Een hele uitdaging in een tijdperk waarin tijd om na te denken uiterst schaars is geworden.

Randstad RiseSmart ontwikkelde Executive Solutions, waarbij we executives en executive teams coachen in diverse cruciale situaties.

2

op maat van de noden van elke executive.

We passen onze tussenkomsten aan elke specifieke situatie aan en zorgen zo voor maximale effectiviteit en efficiëntie. We werken met de context waarin de executive leeft en met de uitdagingen waar de executive voor staat om oplossingen en antwoorden te genereren die onmiddellijk toepasbaar zijn. We bieden de executive een veilige omgeving om dingen door te spreken en inzicht te krijgen. We zijn ervan overtuigd dat een combinatie van expertise, uitdagende discussies en het ontdekken van nieuwe perspectieven, ondersteund door empathie en aanmoediging, de grootste impact heeft.

We coachen executives en executive teams bij verschillende uitdagingen. Hoewel in de meeste coachingstrajecten verschillende aspecten aan bod komen, zijn dit de meest voorkomende thema's die we behandelen:

career transition (outplacement) 

We inspireren en begeleiden de executive op het kruispunt van zijn/haar carrière, van het stellen van doelen tot het identificeren van opties en het succesvol overstappen naar een nieuwe functie:

 • definiëren of verfijnen van persoonlijke objectieven,
 • identificeren en evalueren van carrière-mogelijkheden,
 • de arbeidsmarkt ontsluiten,
 • een succesvolle integratie in de nieuwe omgeving en rol verzekeren.

persoonlijke ontwikkeling - zelfleiderschap

We dagen de executive uit en ondersteunen deze in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling en in het vergroten van het zelfbewustzijn. Hierdoor wordt de executive zich meer bewust van wie hij/zij is en wat hij/zij wil, ontdekt de executive zijn/haar doelen, waarden en competenties. Door middel van onze open en krachtige vragen helpen we de executive nieuwe vaardigheden te ontwikkelen voor een sterkere (flexibele) leiderschapsstijl, een optimale integratie, conflicthantering, operationeel versus strategisch management, etc.

teamontwikkeling - leiderschap

We ondersteunen teams bij het omzetten van diversiteit in constructieve samenwerking, het vergroten van vertrouwen, het versterken van leiderschap en zelfleiderschap, betrokkenheid en eigenaarschap en het verbeteren van teamresultaten en nog veel meer.

sounding board en shadow coaching

Onze executive coach ondersteunt de executive tijdens sleutelmomenten in zijn/haar carrière: 

 • als vertrouwde partner

Wij vormen een klankbord bij het bepalen van loopbaanstrategieën. Coachingsessies worden exclusieve veilige havens om ideeën uit te wisselen, om scenario's te verkennen en te beslissen over de weg vooruit.

 • met een bewezen staat van dienst als leider

Wij kennen de wereld waarin de executive werkt en leeft. Als loopbaanadviseurs en gecertificeerde coaches combineren we zakelijke expertise met hands-on coachingsvaardigheden.

 • een combinatie van onze professionaliteit met een mensgerichte aanpak

De leidinggevende heeft alle voordeel bij ons empathisch vermogen en onze heldere vragen. Zo helpen we de executive te bepalen wie en wat hij/zij wil zijn en ondersteunen we de executive op weg naar dat doel.

3

onze executive aanpak.

een gepersonaliseerde 360° begeleiding en ondersteuning

Het doel van dit executive programma is het ontwikkelen van een carrière-visie voor de lange termijn - het bepalen van mogelijke carrièrestappen en nieuwe richtingen - parallel aan de ontwikkeling van zelfinzicht als basis voor de verdere ontwikkeling van vaardigheden en gedragingen die nodig zijn voor een succesvolle carrière.

Onze executive coaches delen hun expertise over alle loopbaan-specifieke kwesties voor een 'corporate'-piste, een piste als ondernemer of een 'portfolio'-piste (combinatie van verschillende tracks: bestuursmandaten, opdrachten, etc.) door gebruik te maken van zowel hun coachingsvaardigheden als hun marktexpertise.

Deze gelijkgestemde partners zijn bedreven in het aanboren van hun ervaring en expertise om deelnemers te helpen duidelijkheid te creëren over de richting die de deelnemer wenst in te slaan op basis van bewezen methodologie, tools en coachingsessies. Natuurlijk talent, verworven expertise en gedragscompetenties, loopbaanwaarden, persoonlijkheidskenmerken, leiderschapsstijl en ambities worden allemaal grondig geanalyseerd. De aanpak wordt afgestemd op de specifieke behoeften van elke organisatie en deelnemer.

een unieke combinatie van activiteiten

 • coaching sessies

De deelnemer krijgt individuele begeleiding. Dit omvat een onbeperkt aantal begeleidingssessies met een vaste senior executive coach (gecombineerde ervaring in business, coaching en senior management).

Exclusieve en persoonlijke coaching kan worden afgestemd op de specifieke behoeften van elk individu door middel van een aanpak op maat en beschikbaarheid zeven dagen per week.

 • interactieve sessies & netwerk

De individuele sessies worden afgewisseld met thematische interactieve sessies. Deze sessies, exclusief voor executives, worden op regelmatige basis georganiseerd - gegeven door externe experts - en behandelen een brede waaier aan thema's in verband met de ontwikkeling van een unieke 'personal brand', marktbenadering, impactvolle communicatie, LinkedIn, Interim Management, interviewtechnieken, netwerken via digitale en andere media, advies over het zelfstandig statuut, enz. 

Tijdens de 'business rondetafels' - bijgewoond door peer executives - worden verschillende problemen van de deelnemers aangepakt op basis van de co-development methodologie en onder begeleiding van een executive coach.  Dit kanaal biedt deelnemers een extra mogelijkheid om te netwerken. Best practices, tips en contactgegevens worden regelmatig gedeeld.  De deelnemer heeft ook toegang tot netwerkkringen en evenementen en kan uitkijken naar persoonlijke introducties.

Indien relevant kan de deelnemer ook in contact worden gebracht met onze Randstad RiseSmart carrière-partners in andere landen om de toegang tot de 'lokale' arbeidsmarkt in die landen te vergemakkelijken.

 • technologie and tools 

Vanaf het begin van het traject krijgt de deelnemer onbeperkt toegang tot ons digitale loopbaanplatform Spotlight. Dit platform biedt toegang tot webinars, netwerkondersteuning, een module voor het opvolgen van sollicitaties, toegang tot een internationale copywriter voor het schrijven van een executive CV en sollicitatiebrief, een video interview module, specifieke databases voor executives en meer. ‘Spotlight' bevat ook een uitgebreide coaching-bibliotheek met meer dan honderd documenten met tips over het sollicitatieproces en loopbaanontwikkeling.  

Tot een maand na afronding van het programma krijgt de deelnemer ook toegang tot de volgende e-learning platforms: Udemy for Business en GoodHabitz. Deze geven de deelnemer de mogelijkheid om - indien relevant voor het nieuw te volgen pad - zijn of haar vaardigheden en competenties te perfectioneren.

Daarnaast heeft de deelnemer toegang tot gespecialiseerde tools en arbeidsmarkt-specialisten met een focus op welzijn, contractonderhandelingen, gespreks- en beoordelingsvaardigheden, enz. De deelnemer heeft levenslang toegang tot dit portaal en kan de coaching-bibliotheek, het brandingmateriaal en de zoekgegevens ook na het programma blijven raadplegen.

De deelnemer heeft onbeperkt toegang tot een werkplek in al onze vestigingen. Toegang tot een persoonlijk kantoor en vergaderruimte is ook mogelijk op aanvraag.

4

ons aanbod.

 • Onze coaches hebben senior managementfuncties bekleed en combineren deze ervaring met uitgebreide coachingsvaardigheden. Ze zijn bekend met de uitdagingen op C-level en hebben empathie voor de situaties waarmee executives waarschijnlijk te maken krijgen. Ze zijn ook beschikbaar wanneer dat nodig is in een veilige en exclusieve omgeving.
 • We werken met een toegewijd team met vele jaren ervaring in executive coaching en aanvullende competenties en ervaring. En het spreekt voor zich dat we ook gebruik kunnen maken van de knowhow die beschikbaar is binnen onze internationale groep wanneer dat nodig is.
 • We koppelen de juiste coach aan de juiste coachee en passen onze aanpak voortdurend aan veranderende behoeften aan. Dit garandeert maximale effectiviteit en efficiëntie. We beschikken over een uitgebreide toolbox en zetten daarin de juiste tools en bewezen methodologieën die geschikt zijn voor elke individuele deelnemer.
 • We zetten ons ten volle in om een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk aan te bieden via onze internationale aanpak en introducties bij de juiste personen.
 • We werken samen met externe experts in specifieke niches, die gespecialiseerde workshops van hoge kwaliteit organiseren over specifieke thema's, in aanvulling op het standaard aanbod.
 • We gebruiken een sterk, goed gedefinieerd coachingskader aangepast aan elke individuele coachee.
 • We zijn volledig up-to-date: we werken met moderne methodologieën en innovatieve tools, we zijn op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen en houden de arbeidsmarkt voor onze executives nauwlettend in de gaten.
 • Onze aanpak is exclusief, vertrouwelijk en met een lange termijn-focus.
 • Hoge flexibiliteit, toegankelijkheid, passie, enthousiasme en toewijding staan centraal!
more information