duurzame en inclusieve arbeidsmarkt.

 

Participatie draait om betrokkenheid en weer meedoen met de samenleving. Als werkgever kun je hier een belangrijke rol in spelen door anders te kijken naar talent. Wil je echt inclusief zijn en diversiteit stimuleren? Wanneer je werkt met kandidaten uit de participatiewet laat je zien dat jouw organisatie een weerspiegeling is van onze maatschappij. Dus vraag jezelf eens af: hoe gaat jouw bedrijf om met inclusiviteit en diversiteit en waar zie jij mogelijkheden voor deze talenten?

1

zo helpt randstad participatie.

Mensen met een arbeidsbeperking moeten hun arbeidsvermogen kunnen benutten, zodat ook zij een bijdrage leveren aan de doelstellingen van organisaties en aan de Nederlandse economie. Het is bovendien goed voor hun eigen ontwikkeling. Zo creëren we met elkaar een duurzame arbeidsmarkt.

Het denken in kansen voor mensen met een chronische, fysieke of psychische beperking vraagt om een speciale aanpak. Goede begeleiding door een gecertificeerde jobcoach is daarbij de belangrijkste succesfactor voor een duurzame plaatsing. Niet alleen begeleiden we de nieuwe werknemer, maar ook de leidinggevende en, indien nodig, de directe collega’s. Zo zorgen we samen voor een succesvolle match! Een gespecialiseerd team onder regie van een vaste jobcoach zorgt ervoor dat de kandidaat er nooit alleen voor staat. Begeleiding van de jobcoach is altijd maatwerk en sluit aan op de specifieke situatie van de kandidaat. Met onze aanpak helpen we hem of haar om weer met trots en passie aan het werk te gaan. 

 

de uitgangspunten 

 • Echt werk is het uitgangspunt bij Randstad Participatie. Op basis van de bestaande functies en taken binnen uw organisatie gaan wij op zoek naar de juiste kandidaat.
 • Duurzame inzet van uw medewerkers is belangrijk. Daarom letten we erop dat de kandidaat toegevoegde waarde voor uw organisatie heeft. Misschien met een aangepast takenpakket, maar altijd met een meerwaarde aan inzet en kwaliteiten.
 • Wij begeleiden kandidaten naar en tijdens werk. Dat betekent dat we advies en ondersteuning geven bij de introductie van de kandidaten in uw organisatie, maar ook dat we hen en hun collega’s begeleiden op de werkplek.
2

we nemen je het werk uit handen.

Wij helpen bedrijven bij het gehele traject van het creëren van de geschikte werkplekken; het vinden van de juiste mensen; het begeleiden van de arbeidsbeperkten en collega’s op de werkvloer en de gehele administratie rondom werkgeverschap en verloning. Onze aanpak:

 • participatieonderzoek: we onderzoeken of je organisatie klaar is voor mensen met een arbeidsbeperking. 
 • werkplekanalyse: van te voren stemmen we met elkaar af welke vaardigheden en competenties de kandidaat nodig heeft en waar er eventueel concessie mogelijk is.
 • werving en selectie: hiervoor zetten we onze (online) wervingskanalen, samenwerkingsverbanden met publieke partijen en vaste pool van kandidaten in. 
 • introductie en begeleiding: onze gecertificeerde jobcoaches adviseren en begeleiden de kandidaat, en indien gewenst de leidinggevende.
 • juridisch werkgeverschap: het is ook mogelijk om je nieuwe werknemer met een arbeidsbeperking te detacheren. We ontzorgen je hierbij volledig.
3

waarom randstad participatie?

Wil je werknemers met een arbeidsbeperking een kans geven en hen binnen je organisatie laten werken? Of heb je vragen over de Participatiewet en de uitvoering daarvan? Als hr-expert helpt Randstad Participatie je met het opbouwen van een maatschappelijk verantwoord personeelsbestand.

 • randstad is de schakel tussen landelijke en lokale uitkeringsinstanties, het UWV, andere (online) wervingskanalen en jou als werkgever.
 • als onderdeel van Randstad en dankzij onze jarenlange ervaring weten we wat er speelt in jouw regio, hoe groot of klein die ook is. Met uitgebreide kennis van jouw specifieke markt kunnen wij vraag en aanbod met elkaar verbinden.
 • duurzame inzet van talent is belangrijk. Daarom letten we erop dat de kandidaat toegevoegde waarde voor je organisatie heeft. Misschien met een aangepast takenpakket, maar altijd met een meerwaarde aan inzet en kwaliteiten. 
4

kom meer te weten.

Bekijk de impact van randstad participatie.