begeleiding naar werk.

Ongeacht of je jong of ervaren, laag- of hoogopgeleid, lang of recent op zoek naar werk bent, is het zoeken van een nieuwe job die bij jou past, niet altijd gemakkelijk. Daar komen de coaches van Randstad RiseSmart bij kijken: ze helpen werkzoekenden inzicht in zichzelf te krijgen, tekenen een traject op maat uit en staan hen bij met raad en daad. Daarnaast helpen ze bedrijven bij het uitbouwen van een divers en inclusief personeelsbeleid.

1

begeleiding op maat.

De coaches van Randstad RiseSmart begeleiden werkzoekenden in het vinden van een duurzame job die bij hen past. Ze leren zichzelf en de arbeidsmarkt kennen en kunnen ook na het vinden van een job rekenen op begeleiding.

Hoe ziet een employability traject eruit?

 • intake: De coach bespreekt met de werkzoekende wat hij wil, kan en verwacht. Samen gaan ze op zoek naar de sterke punten en energieboosters van de kandidaat. Daarna bekijken ze waar deze talenten het best kunnen worden ingezet.
 • leren solliciteren: De coach stelt een plan op maat op, voor het vinden van werk. Tijdens individuele momenten en verschillende workshops leert de kandidaat (beter) solliciteren. 
 • werk vinden: De coach en kandidaat onderzoeken de beste kanalen om een nieuwe job te vinden. Ze selecteren vacatures, spreken netwerken aan en contacteren bedrijven. Samen stellen ze een sterk CV op en bereiden ze job interviews voor. 
 • aan de slag: De coach bereidt de kandidaat voor op de nieuwe functie en begeleidt de nieuwe werknemer tijdens de eerste weken ‘on the job’. Ook taalcoaching op de werkvloer kan een meerwaarde zijn.
2

diversiteit en inclusie.

Organisaties zien ‘diversiteit en inclusie’ vandaag nog steeds als een prioriteit. De focus hierop blijft belangrijker dan ooit! Het komt er nu vooral op aan om ED&I niet enkel strategisch te benaderen, maar dit vooral binnen een business context te plaatsen en te integreren in elke operationele entiteit van uw organisatie. 

Een diverse en inclusieve organisatie bouw je niet zomaar van de ene dag op de andere. De weg ernaar kan complex en onvoorspelbaar zijn. Om de vruchten ervan te plukken, is diversiteit op zich niet voldoende. Het is minstens even belangrijk hoe er binnen de organisatie mee omgegaan wordt. De combinatie van beleid én gedrag is net daarom cruciaal en zal dit blijven zijn. 

Het team van Randstad RiseSmart Employability helpt bedrijven bij het uitbouwen en integreren van een diverse en inclusieve werkvloer.

3

samen op weg naar een nieuwe job.

Dankzij de bemiddelingsvoucher van VDAB! Je wil terug aan het werk. In een job die je ligt en een omgeving waar je je goed voelt. Randstad RiseSmart Employability slaat de handen ineen met VDAB om dat doel te bereiken in een uniek project met bemiddelingsvouchers.

intensieve, doelgerichte coaching

Je krijgt immers een vaste coach die je van a tot z begeleidt in je zoektocht naar nieuw werk. Die zoektocht verloopt in 5 stappen:

 1. Intake: je maakt kennis met je coach en bespreekt waar je naartoe wil. Op basis daarvan stippelen jullie jouw persoonlijk traject uit.
 2. indien nodig een oriëntatie. Je leert jezelf én de arbeidsmarkt kennen. Zo weet je waar je staat.
 3. plan van aanpak. Je coach stoomt je klaar om goed voorbereid te solliciteren. Samen bekijken jullie hoe je dat gaat aanpakken. 
 4. actie! Tijd om naar buiten te komen. Om werkgevers te benaderen en hen te overtuigen dat jij te bieden hebt wat zij nodig hebben. Ook je coach gaat actief op zoek naar een job voor jou.
 5. nazorg. Job gevonden? Dan blijft je coach je nog een tijdje volgen om zeker te zijn dat alles goed gaat.

Om meer te weten te komen over dit programma, stuur een e-mail naar bemiddelingsvoucher@randstadrisesmart.be of bel het gratis nummer: 0800 93 005.

4

8 voordelen die het verschil maken.

 1. Je legt het hele traject af onder begeleiding van één vaste loopbaancoach. Dankzij ons uitgebreide kantorennetwerk krijg je een loopbaancoach in de buurt van waar je woont.
 2. Je krijgt een helder beeld van jezelf én van de huidige arbeidsmarkt. 
 3. Onze loopbaancoaches kennen veel bedrijven en zoeken mee naar een job die bij je past. Ze zijn experten in het actief zoeken naar de juiste job - dat bewijzen onze resultaten: jaarlijks begeleiden we meer dan 10 000 werkzoekenden in hun zoektocht naar werk. Gemiddeld 70% daarvan vindt duurzaam werk.
 4. Je loopbaancoach ondersteunt je in het resultaatgericht solliciteren.
 5. We werken op jouw maat: reeds meer dan 20 jaar begeleiden we, duurzaam en divers, zowel jongeren als ouderen, laagtaalvaardigen, laag- tot hoogopgeleiden, mensen met een medische problematiek of een reïntegratie na lange afwezigheid, …
 6. We bieden persoonlijke begeleiding aan: live of virtueel, individueel of in groep. Je loopbaancoach luistert, adviseert en gaat zorgzaam om met jouw persoonlijke situatie. 
 7. We maken volop gebruik van de nieuwste HR-technologieën. Daardoor werken we efficiënter en kunnen we jou heel gericht en persoonlijk begeleiden.
 8. We helpen en begeleiden je voor alle vragen, dit zowel in het Nederlands, Engels of Frans. We helpen je ook je Nederlands verbeteren.

Je staat er niet alleen voor in je zoektocht. Wij ondersteunen je van a tot z.