talentacquisitie optimaliseren met RPO.

 

De wervingsoplossingen van vandaag maken gebruik van talentanalyses, wervingstechnologie en innovatieve sourcingstrategieën om je organisatie de mensen te bezorgen die ze nodig heeft. Ontdek hoe recruitment process outsourcing (RPO) je helpt om het juiste talent te vinden, te screenen, te werven en aan te nemen terwijl je tegelijkertijd de flexibiliteit van je bedrijf vergroot.

1

wat is RPO in recruitment?

RPO staat voor recruitment process outsourcing: een oplossing die een deel of het geheel van de wervingsprocessen voor vast personeel van je bedrijf kan ondersteunen. Door uitstekende processen, een schaalbaar model, kostenbesparingen, een technologie stack, marktintelligentie en voorspellende talentanalyses te bieden, helpt recruitment process outsourcing je bij het snel vinden en identificeren van het juiste talent.

Jouw RPO-model kan worden aangepast met een specifieke set diensten om direct in te spelen op de doelen, vereisten en wervingsuitdagingen van je bedrijf. Wervingsbronnen kunnen worden op- of afgeschaald op basis van veranderende wervingsbehoeften, waardoor je bedrijf over een hoge mate van flexibiliteit beschikt. Sommige RPO-partners bieden ook diensten op het gebied van contingent workforce management, talentmobiliteit, talentontwikkeling en talent transitie, waarmee ze jou helpen een positieve ervaring met talent op te bouwen gedurende de hele levenscyclus van talent.

RPO video in 2 minuten 
2

wat zijn de voordelen van het uitbesteden van werving en selectie?

Ongeacht de doelen of prioriteiten van je bedrijf kan recruitment process outsourcing flexibiliteit en efficiëntie brengen in het wervingsproces. Er zijn veel voordelen van RPO:

 • verbeter de personeelsplanning en wordt wendbaar met behulp van marktinzichten en talent intelligentie.
 • sneller het juiste talent vinden en aantrekken met innovatieve sourcing- en screeningstrategieën, wervingstechnologieën op basis van AI en bewezen programma's voor talentmarketing en employer branding.
 • de wervingskosten minimaliseren door minder afhankelijk te zijn van externe bureaus.
 • een diverser personeelsbestand, een rechtvaardigere wervingservaring en een cultuur waarin mensen zich gewaardeerd voelen opbouwen.
 • talentpools te creëren voor niche- en veel gevraagde vaardigheden om sneller gekwalificeerd talent aan te trekken.
 • direct gespecialiseerde expertise op het gebied van sourcing, talentmarketing, kandidaatbeheer en onboarding opdoen zonder te hoeven investeren in interne resources.
 • risico's te beperken door middel van wervingspraktijken die aan de regels voldoen.
 • de proces- en technologische infrastructuur op te bouwen die nodig is om over te stappen op een totaalmodel voor talentmanagement.
3

wat zijn de verschillende RPO-modellen?

Er zijn verschillende overwegingen om te bepalen welk type recruitment process outsourcing oplossing het beste is voor je organisatie. 

4

wat zijn de kosten van RPO?

De tarieven voor Recruitment Process Outsourcing zijn gebaseerd op een maandelijkse management-, plaatsings- en/of projectvergoeding. Bij een end-to-end oplossing garandeer je doorgaans een minimumvolume aan wervingen voor de basis RPO-prijs. Voor elke plaatsing wordt een toeslag in rekening gebracht.

Een RPO-projectopdracht kan een vergelijkbare prijs hebben, maar omdat de reikwijdte en het volume meestal goed gedefinieerd en afzonderlijk zijn, kan jouw partner mogelijk een specifieke schatting geven. Bij selectieve RPO kunnen de kosten worden bepaald door het volume (bijvoorbeeld per ingeplande kandidaat voor een sollicitatiegesprek) of door een specifiek project (bijvoorbeeld een employer brand audit). In alle gevallen zijn de kosten doorgaans lager dan die van een wervingsbureau.

5

hoe bepaal ik de juiste wervingsoplossing?

Het selecteren van het juiste RPO-model hangt af van de directe uitdagingen en toekomstige doelen van je bedrijf. Het beantwoorden van deze vragen kan je op het juiste pad zetten:

 • Hebben we resources nodig op tijdelijke of permanente basis?
 • Willen we de huidige wervingsprocessen van ons bedrijf transformeren?
 • Is ons gebruik van uitzendbureaus en onze kosten constant hoog als gevolg van ineffectieve interne wervingsstrategieën?
 • Willen we dat onze wervingscapaciteiten voldoen aan de meest recente methoden en praktijken?
 • Hebben we dringend behoefte aan talent vanwege een nieuw initiatief of problemen met het interne team?
 • Weten we hoe en wanneer technologieën, zoals AI, recruitment marketing tools, oplossingen voor kandidaat betrokkenheid of talentintelligentie, onze expertise het beste kunnen aanvullen om onze wervingsresultaten te verbeteren?

Elk model biedt grote flexibiliteit en wendbaarheid. De oplossing die vandaag voor je geschikt is, kan met je bedrijf meegroeien om zich aan te passen aan veranderende markten.

6

hoe beginnen we?

Begin je RPO-reis met het identificeren van problemen die je vermogen om snel talent van hoge kwaliteit aan te trekken en in te huren in de weg staan. Zodra je inzicht hebt in deze uitdagingen, kun je samen met de experts het juiste RPO-model voor jouw organisatie beter bepalen.

spreek met een expert
7

meer informatie over recruitment process outsourcing.

spreek met een expert