ontsluit tijdelijk talent met MSP.

Maak je meer gebruik van tijdelijk talent om een flexibeler personeelsbestand op te bouwen? Ontdek hoe programma's voor managed services (MSP) je helpen om sneller contingent talent aan te trekken en in te zetten, terwijl je een beter overzicht krijgt over je personeelsbestand en kosten bespaart.

1

wat is MSP-personeel?

MSP staat voor managed services program, en het is een zeer effectieve manier voor werkgevers om hun tijdelijke arbeidskrachten te beheren. Een MSP-aanbieder kan een groot aantal voordelen bieden, waaronder:

 • marktintelligentie en expertise
 • procesefficiëntie
 • technologische expertise
 • schaalbaarheid van het programma
 • beste praktijken voor naleving
 • zichtbaarheid van uitgaven en kostenbesparingen

De MSP kan fungeren als een integraal onderdeel van de inkoop-, HR- of andere human capital-functies van je bedrijf. De MSP beheert de volledige levenscyclus van contingent talent, van aanvraag tot facturatie en betaling. Met behulp van een leveranciersbeheersysteem (VMS) geeft de MSP je volledig inzicht in de status van elke uitzendkracht binnen je organisatie.

Met een nauwkeurig ontworpen en consistent proces kan een MSP je helpen om te blijven voldoen aan alle wet- en regelgeving. Je partner kan talent intelligence leveren om je te helpen inzicht te krijgen in de beschikbaarheid van vaardigheden en concurrerende vergoedingen, of je helpen je talent supply chain te rationaliseren om sneller de juiste vaardigheden te krijgen. Je programma kan innovatieve strategieën voor contingente werving omvatten, zoals direct sourcing. En door gebruik te maken van de expertise van je MSP-provider kun je jouw inspanningen op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) uitbreiden naar uw totale personeelsbestand.

video - MSP in 2 minuten
2

wat zijn de voordelen van MSP?

Bedrijven met aanzienlijke uitgaven aan flexibel talent hebben vaak geen volledig overzicht van - en compliance binnen - hun contingent workforce-praktijken. Inhuurmanagers kunnen op eigen houtje resources werven en inhuren, waardoor inkoop of HR niet weet wie ze zijn en hoeveel werknemers er komen en gaan.

Als dit jouw bedrijf omschrijft, loop je op verschillende manieren risico. Je moet een oogje houden op naleving van de regelgeving, fysieke en cyberbeveiliging, hoge loonkosten, fraude en andere problemen die zich kunnen voordoen zonder de juiste controles.

Een MSP levert processen die je helpen om:

 • de toegang tot en snelheid van talent te verbeteren
 • processen te vereenvoudigen en te centraliseren
 • meer zichtbaarheid en controle te krijgen over uitgaven
 • de kosten van talent te verlagen
 • compliance risico's te verminderen
 • in de toekomst over te stappen op een totaalmodel voor talentacquisitie
boek uw adviesgesprek
3

hoe werkt een MSP?

Een MSP wordt meestal beheerd als onderdeel van het contingent workforce-programma van een organisatie. Het kan de meeste (zo niet alle) flexibele werkregelingen omvatten, waaronder tijdelijk personeel, onafhankelijke aannemers, freelancers en gig-medewerkers, talent op loonlijst en SOW-leveranciers. De oplossing wordt beheerd door een projectmanagement kantoor (PMO) onder toezicht van de serviceprovider. Het PMO werkt samen met het contingent workforce-team van de klant en kan, afhankelijk van het MSP-model, op locatie gevestigd zijn.

De MSP-dienstverlener is verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van het programma. Hij faciliteert taken zoals het verwerken van aanvragen, supply chain management, transactierapportage, analyses en marktinzichten, en nog veel meer. In samenwerking met klanten en met behulp van teams van talentadviseurs werken providers steeds vaker aan resourceplanning om ook de inzet te optimaliseren.

4

wat kost een MSP?

Op dit moment domineren twee gangbare modellen de markt: leverancier-gefinancierd en klant-gefinancierd. Bij een leveranciersgefinancierd model wordt een percentage van de facturen van een leverancier ingehouden om de programmakosten te dekken. Hierdoor zijn er geen directe kosten voor de klant. In markten waar de marge laag is, kunnen sommige leveranciers echter niet bereid zijn om deel te nemen aan een dergelijk programma of hun beste talent achterhouden voor andere klanten.

Bij een door de klant gefinancierd programma betaalt de klant een vergoeding aan zijn MSP-partner. Afhankelijk van de overeenkomst kan de vergoeding vast of variabel zijn. Hoewel het duurder lijkt, kan een door de klant gefinancierd model uiteindelijk voordeliger zijn omdat het ervoor zorgt dat leveranciers sneller talent van hogere kwaliteit leveren.

5

is een MSP personeelsoplossing geschikt voor onze organisatie?

Een MSP vereist vaak dat werkgevers een minimumbedrag aan uitzendkrachten uitgeven. Er is meestal een volume drempel nodig om het programma zelfvoorzienend te maken.

Hier zijn enkele belangrijke vragen die je moet stellen:

 • Beheersen we met ons interne programma voor tijdelijke arbeidskrachten op adequate wijze de kosten en beperken we de risico's?
 • Hebben we een rigoureus proces voor het doorlichten en beoordelen van talentleveranciers?
 • Hoe zorgen we ervoor - of zorgen we er niet voor - dat het uitgavenbeleid wordt nageleefd?
 • Heeft onze organisatie een robuust leveranciersbeheersysteem (VMS) geïmplementeerd om rapportagemogelijkheden te verkrijgen en inzicht te krijgen in de uitgaven?

Interne programma's voor tijdelijk personeel die een van deze punten missen, zullen waarschijnlijk baat hebben bij een MSP. Het bepalen van je behoefte hangt af van de doelen van je organisatie en of jouw huidige interne programma deze doelen binnen het budget en op tijd kan bereiken.

neem contact met ons op
6

leer meer over MSP-personeel.

Bekijk deze bronnen om verder te ontdekken hoe managed services programma's werken:

spreek met een expert