Skip to main content

MSP-serie #2: naast kostenbesparingen, 8 voordelen van MSP

Flexibiliteit met een MSP

Met digitalisering en globalisering als blijvende aanjagers van bedrijfsstrategieën, staat u, net als veel vakgenoten, waarschijnlijk voor de uitdaging om de kennis en vaardigheden te werven die nodig zijn voor de transformatie van uw organisatie. Voor veel organisaties wordt de oplossing steeds duidelijker. Tijdelijk talent kan u helpen om de belangrijkste personeelstekorten aan te pakken, bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen en innovatie te stimuleren. Als gevolg worden organisaties die hiervoor kiezen flexibeler en doeltreffender. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat Staffing Industry Analysts (SIA) onder Amerikaanse werkgevers een toename van tijdelijke arbeidskrachten voorspelt van 22% naar 29% in 2026.

1. beter inzicht in het programma

Eén van de grootste uitdagingen bij het beheren van tijdelijk personeel is het hebben van een duidelijk inzicht in kosten voor de hele organisatie. Dit laat zien of een organisatie in staat is haar prestaties nauwkeurig te meten. Organisaties met een MSP profiteren van inzicht in belangrijke data, zoals kosten, invultijd van een vacature, kwaliteit van de werving (door data over verloop en tevredenheidsonderzoeken), programma participatie, enz.

beter inzicht in het programmaMaar organisaties die inzetten op het flexibeler worden van hun tijdelijke arbeidskrachten betalen hiervoor een prijs: toegenomen complexiteit. Zo vergt een talentpopulatie met variërende arbeidsregelingen meer resources en aandacht op het gebied van compliance, kostenbeheersing en leveranciersmanagement. Onderzoek van SIA laat inderdaad zien dat de tijd die managers van tijdelijk personeel aan verantwoordelijkheden inzake tijdelijk personeel besteden van 16% in 2004 naar 74% in 2017 is gestegen. Als talentmanager weet u waarschijnlijk uit eigen ervaring hoe het beroep op uw tijd de afgelopen jaren is toegenomen.

Om deze last te verminderen introduceren een groeiend aantal organisaties managed services programma's (MSP), waarbij een externe leverancier het beheer en de administratie van het tijdelijke personeel van een organisatie overnemen. Hoewel kostenbesparing vaak een van de eerste overwegingen is voor een MSP-oplossing, biedt dit talentmodel de gebruiker veel andere voordelen die het beheer van tijdelijk personeel aanzienlijk verbeteren.

MSP-programma's geven bijvoorbeeld inzicht in het gebruik van tijdelijk personeel, verminderen de risico's inzake regelgeving en interne compliance, vergroten de toegang tot talent en verbeteren de effectiviteit van de leveranciers. Voordelen die allemaal bijdragen tot een gemeenschappelijk doel: werkgevers helpen het juiste talent op het juiste moment in te zetten. We nemen de manier waarop een MSP uw organisatie flexibeler kan maken onder de loep.

2. compliance- en risicobeheer

Met het gebruikelijker worden van alternatieve arbeidsregelingen, worden risico's en aansprakelijkheid voor bedrijven steeds groter. Een MSP-talentmodel biedt organisaties de voordelen van externe expertise op het gebied van naleving van best practices, inzichten in plaatselijke, regionale en mondiale regelgeving en processen die nauw luisteren. Een van de belangrijkste overwegingen met betrekking tot tijdelijk personeel is de arbeidsclassificatie. Een onjuiste indeling kan leiden tot boetes en achterstallige belastingen. MSP-partners kunnen u niet alleen helpen bij de classificatie, zij kunnen ook helpen met het beheren van belastingen, data privacy-initiatieven en het doorlichten van leveranciers en werknemers.

3. toegang tot top-talent

Uit het in 2018 door Randstad Sourceright uitgevoerde Talent Trends-onderzoek blijkt dat voor 62% van de personeelsmanagers en directieleden het binnenhalen van talent een van de topprioriteiten is. MSP’s kunnen dit probleem aanpakken door de leveringsketen te optimaliseren en de toegang tot uiteenlopend talent te verzekeren. Door de leveranciers efficiënter te groeperen kunnen MSP's ook helpen bij het opbouwen van strategische relaties met leveranciers, wat een hogere kwaliteit van talent garandeert.

4. efficiëntie van de leveranciers keten

Veel bedrijven worstelen met de leveranciersketen van hun talent. Sommige hebben tientallen, zo niet honderden leveranciers, verspreid over de organisatie, wat het beheer bijzonder moeilijk maakt. Ervoor zorgen dat alle leveranciers zich aan beleid en processen houden kan een logistieke nachtmerrie zijn, vooral als dit door de managers afzonderlijk wordt beheerd. Het doorlichten en onderhandelen van voorwaarden, het standaardiseren van tarieven, het verwerken van betalingen en andere taken kost ook nog eens een enorm veel tijd en geld. Een MSP-talentmodel gebruikt beproefde processen en technologieën om een meer efficiënte, transparante en controleerbare leveranciersketen te creëren.

5. expertise in talentbranding

expertise in talentbrandingStrategieën voor Employer Branding worden al lang als essentieel beschouwd voor het aantrekken van vast personeel. Maar nu bedrijven en talent zich op flexibele arbeid richten, is het essentieel om een holistische Employee Value Proposition te hebben. Uw MSP-partner kan samen met u - en uw leveranciers - een volledig aanpasbare strategie ontwikkelen die in lijn is met uw branding en zich richt op het aantrekken van hooggekwalificeerd tijdelijk talent voor uw organisatie.

6. Predictive Analytics & data management

Personeelsdata en business inzichten zijn nu belangrijker voor organisaties dan ooit tevoren, maar veel organisaties beschikken niet over de technologische infrastructuur of expertise om deze informatie optimaal te gebruiken. De ontwikkeling van MSP heeft ertoe geleid dat leveranciers hebben geïnvesteerd in meer geavanceerde voorspellende analyses en gebruiksvriendelijke rapportage en dashboards. Dit geeft u de mogelijkheid om problemen te identificeren rond talent, uitgavepatronen, leverancierprestaties, efficiency bij het invullen van een vacature en andere belangrijke data. Gebaseerd op analyses van beschikbaarheid van talent kunnen platforms uw managers ook helpen besluiten welke soorten talent zij nodig hebben.

7. betere flexibiliteit en schaalbaarheid

Door de dynamiek in het huidige bedrijfsleven moeten organisaties snel inspelen op veranderende marktomstandigheden. Een schil van flexibele personeel kan u hierbij helpen. Omdat MSP's over een uitgebreid bestand beschikken, kan uw leverancier alternatieve talent markten aanboren als uw leveranciers niet kunnen leveren. Het programma kan ook worden op- of afgeschaald als de behoeften veranderen. De MSP oplossing implementeren voor een andere locatie of markt is ook mogelijk en garandeert een consistente ervaring voor managers binnen de organisatie.

8. innovatieve technologieën en processen

Omdat MSP-leveranciers voortdurend investeren in hun infrastructuur, profiteert u als opdrachtgever van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tools en processen. U kunt bijvoorbeeld toegang krijgen tot opkomende HR-technologieën, zoals human cloudplatforms, ook bekend als freelancer management systems (FMS), waarmee bedrijven snel in contact komen met ZZP-talent. U kunt ook profiteren van gezamenlijke klant/feedback sessies waarin u nauw samenwerkt met uw MSP-partner en leveranciers om toegang tot het beste talent te garanderen. Sommige partners bieden ook management portals die communicatie en processen tussen alle partijen vergemakkelijken.

de vele voordelen van MSP

Organisaties stappen vaak over op een MSP-talentmodel naar aanleiding van een specifiek knelpunt. Met dat programma's volwassen worden, ontdekken zij dat MSP's vaak ook andere aspecten omtrent tijdelijk personeel verbeteren en transformeren. Dit kan niet alleen resulteren in een betere plaatsing en gebruik van talent, maar ook in een concurrentievoordeel. Wij bieden u meer inzicht in hoe een MSP-talentmodel het beheer van tijdelijk personeel kan transformeren. Lees ons MSP Playbook voor praktische casestudy's en tips over het selecteren van een talentmodel en leveranciers, verandermanagement en het verloop van een programma.

het playbook aanvragen